2012. június 10., vasárnap

Szénhidrátszegény palacsinta

Sajnos komolyabban kell vennem a diétámat, mert a terheléses vércukrom lett túl jó. Akármit nem ehetek, figyelnem kell a napi elfogyasztott szénhidrát mennyiségére. A brokkoli krémleves mellé azonban már nem szerettem volna túl bonyolult, sok időt igénybe vevő második fogást készíteni, pláne nem húst, másrészt vágytam valamilyen édességre, ezért esett a választásom erre a palacsintára. Az interneten több receptet elolvastam és végül elkészítettem a saját verziómat.

Hozzávalók: 15 dkg darált mandula, 3 tojás, egy evőkanál xukor zero, egy-két kiskanál lenmag őrölve, egy kiskanál fahéj, egy kevés vanília esszencia, körülbelül 1,5-2 dl víz/tejszín/kókusztej vagy ezek keveréke, késhegynyi foszfátmentes sütőpor.

A hozzávalókból palacsintatészta sűrűségű tésztát keverünk ki. Kicsit állni hagyjuk, majd sütés előtt, ha szükséges, tehetünk még hozzá egy kis folyadékot. Kisebb méretű palacsintákat sütünk, mert nem könnyű megfordítani. Alacsony hőfokon kell sütni a palacsintákat, különben megégnek. Xukorral kevert kakaóporral és házi lekvárral ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése