2012. július 14., szombat

Cukkinis pite (quiche)

A recept innen származik. Kicsit átalakítottam egyrészt az itthon lévő hozzávalókhoz, másrészt a csökkentett szénhidráttartalmú diétámhoz igazítva.



Hozzávalók a tésztához: 20 dkg csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék, 10 dkg vaj, 1 tojás, csipet só.

A lisztet összekeverjük a sóval, majd a vajat elmorzsoljuk a liszttel, végül az egészet összegyúrjuk egy tojással. Kevés vizet lehet tenni hozzá, ha nem akar összeállni a tészta. Fóliába csomagoljuk a tésztát és pihentetjük néhány órát a hűtőben.

A töltelék hozzávalói: 55 dkg cukkini, 3 tojás, 3 dl tejföl, 10 dkg túró, só, bors, szerecsendió, 2 gerezd fokhagyma, 10-15 dkg reszelt sajt.

A cukkinit lereszeljük, sózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Egy tálban a tejfölt, a tojásokat elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióal ízesítjük, belekeverjük a túrót, a reszelt fokhagymát és a reszelt sajtot, végül a cukkinit. Jól elkeverjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát kinyújtjuk és beletesszük egy kerek piteformába úgy, hogy a forma pereméig felérjen a tészta. Kicsit megszurkáljuk a tésztát és elősütjük. Ezután belesimítjuk a tölteléket és visszatesszük a tortát a sütőbe. Addig sütjük 200 fokon, még szép piros nem lesz a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése