2012. július 11., szerda

Zöldbableves-kaprosan, savanykásan

Érik a zöldbab is a kertben, így elkészült az idei első zöldbableves. Ezt a levest nem az otthon szokásos módon készítem, mert Rocker a nagymama verzió szerint kedveli. Ez egy kapros, ecetes leves, amibe egy kevés cukor is kerül.



Hozzávalók: 50 dkg zöldbab (én vegyesen zöld-és sárgababot is teszek bele), 2 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 paprika, olaj, egy csokor kapor, egy csokor petrezselyem, 2 kiskanál pirospaprika, 1 kanál liszt, kevés zsiradék, só, bors, cukor.

A hagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd rátesszük a zöldbabot és lefedve kicsit pároljuk. 5 perc után levesszük az edényt a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, felöntjük vízzel, mehet bele a fokhagyma, a paprika, a paradicsom, a petrezselyem (én ezt egyben dobom bele), az apróra vágott kapor, só, bors. Amikor megpuhult a bab, teszek bele egy kis ecetet (körülbelül 2 kupaknyit), egy kiskanál cukort és vékonyan berántom a levest (mely kevés zsiradékból és egy evőkanál lisztből áll). Felforralom és kész a leves.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése