2012. augusztus 10., péntek

Szárított paradicsom

Tavaly készítettem először aszalt paradicsomot. Télen levesekbe, pörköltbe, tésztasalátába, de akár kenyérbe belesütve remekül lehet hasznosítani.

A paradicsomot félbe vágtam, magját kiszedtem (ezt nem dobtam ki, hanem felhasználtam paradicsomlé befőzéséhez), besóztam és gézzel letakarva kitettem a napra száradni (éjszakára mindig beviszem a házba). 3-4 nap alatt elkészül. Üvegekbe tettem, olívaolajjal felöntöttem. Lehet tenni az olajba fokhagymát, zöldfűszereket is (bazsalikom, rozmaring, kakukkfű). Ha kifogy az üvegből a paradicsom, az olajat fel lehet használni salátákhoz, tésztákhoz.


Üvegekben:


 
Néhány kép a kertből:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése