2012. október 27., szombat

Lecsókrémleves

Még mindig rengeteg paprikánk van, nem győzzük enni. Kapóra jött hát chefviki receptje. Nem utoljára készítettem ezt a levest, az biztos. Még szerencse, hogy rögtön dupla adagot főztem.


Hozzávalók:
- 60 dkg paprika (piros, sárga, narancs színű TV paprikából főztem),
- 2 fej hagyma,
- 1 kiskanál fűszerpaprika,
- 5-10 dkg szalonna,
- 5-6 paradicsom,
- 2 darab krumpli,
- só,
- bors,
- néhány levél bazsalikom,
- alaplé (én zöldségeset használtam),
- de készíthetjük télen is, a nyáron eltett lecsóból (nálam egy 7 dl-es és egy 3,5 dl-es üvegből készül).

Hozzávalók a gombóchoz (én általában ennek a duplájából készítem, mert nekünk 25 dkg túróból nem elég):
- 25 dkg túró,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 tojás (nálam helyette 1-2 púpos kiskanál útifűmaghéj, mert lányom nem ehet tojást, igaz, ezen a tojásmentes változaton még kísérleteznem kell, hogy jobb legyen),
- só,
- bors,
- friss kapor,
- 1-2 gerezd fokhagyma.

- ezen kívül vékony karikákra vágott szárazkolbász.

Elkészítés:

1. A gombóc hozzávalóit összekeverjük és hűtőben egy órát állni hagyjuk, majd forró vízben kifőzzük a kis gombócokat.

2. A szalonnát apróra vágjuk, kevés zsíron megsütjük, majd rádobjuk az aprított vöröshagymát és addig sütjük, míg a hagyma üvegesre sül. Ekkor fűszerpaprikát adunk hozzá, elkeverjük, majd beletesszük a feldarabolt paprikát, a krumplit és a paradicsomot. Néhány percig kevergetjük, majd felöntjük az alaplével. Sóval, borssal ízesítjük és mindent puhára főzünk.

3. Friss bazsalikomlevelet is teszünk a levesbe, majd botmixerrel krémlevessé alakítjuk.

4. A kolbászkarikákat saját zsírjában kisütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése