2012. október 15., hétfő

Túrós-narancsleves szelet (Fanta szelet, üdítő szelet, mirinda szelet)

Fanta szelet, üdítő szelet, mirinda szelet néven ismert ez a sütemény és nagyon sok helyen megtalálható az interneten a receptje. Mi nem szeretjük a túl édes süteményeket, másrészt a diétám sem engedi meg a cukor fogyasztását, ezért az üdítőt cukormentes narancslére cseréltük.

Hozzávalók a tésztához: 2 púpos evőkanál kakaó, 2-2 púpos evőkanál sima- és rétesliszt, 1 dl olaj, 6 tojás, fél csomag sütőpor, 3-10 dkg xukor vagy cukor (ízlés szerint).

A tojások sárgáját a cukor felével jó habosra keverjük, majd beleöntjük az olajat. Egy másik tálban a tojásfehérjét a cukor másik felével feverjük. Egy harmadik tálban a lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük. A tojássárgás keveréket a tojásfehérjéhez öntjük, majd óvatosan beleszitáljuk a kakaóporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben sütjük 180 fokon.

A túrókrém hozzávalói: 50 dkg túró, 10-15 dkg vaj, cukor ízlés szerint, vaníliaesszencia, reszelt citromhéj és egy kevés citromlé, 15-20 dkg lecsöpögtetett tejföl (a tejfölt a sütés előtt 3 nappal kezdjük csepegtetni).

A túróhoz adjuk a puha vajat, a lecsepegtetett tejfölt, a cukrot, a vaníliaesszenciát, valamint a citrom héját és levét. Jól kikeverjük, majd a megsült és kihűlt tésztára kenjük.

Hozzávalók a gyümölcsleves tetőhöz: 6-7 dl cukormentes, 100 %-os narancslé, 2 csomag vaníliás pudingpor.

A gyümölcslé egy részével kikeverjük a 2 csomag pudingport, a többi levet feltesszük főni. Amikor felforrt, beleöntjük a pudingot és sűrűre főzzük. Mikor langyosra hűlt a puding, rákenjük a túrókrém tetejére. Hűtőbe tesszük a süteményt dermedni. Néhány óra múlva fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése