2013. január 30., szerda

Napraforgópástétom

A diétám miatt időnként kénytelen vagyok az interneten böngészni ötletek után. Másrészt, amúgy sem árt a sajt-kolbász-szalámi kenyérrel reggelik és vacsorák unalmát és egyhangúságát időnként megtörni. A napraforgópástétomot a Vegánságok nevű blogon találtam. Ezt a receptet alakítottam át egy kicsit az itthon lévő dolgokhoz igazítva.




Hozzávalók: másfél marék napraforgómag (legközelebb duplázom vagy triplázom a mennyiséget), egy kis fej lilahagyma (de lehet újhagyma is, ha van), egy kiskanálnyi házi, sózott, őrölt pritaminpaprika (vagy egy kis darabka friss pritaminpaprika), só, bors, kurkuma, néhány szál petrezselyem, kömény, kevés citromlé, ízlés szerint

1. A napraforgómagot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet és egy szűk, mély edénybe tesszük a magokat. Hozzáöntjük a citromlevet és kevés vizet, ha szükséges. Botmixerrel krémesre törjük. Azért célszerű mély edénye tenni a magokat, mert nekem a mixelés elején elkezdtek kiugrálni a magok az edényből.

2. Mehet bele a hagyma, a fűszerek és a petrezselyem szára. Megint keverünk párat a botmixerrel.

3. Végül az apróra vágott petrezselyemlevelet is belekeverjük, de ezt már kanállal. Kenyérrel, zöldségekkel, krékerrel tálaljuk. Körözöttre hasonlít az íze.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése