2013. július 19., péntek

Cukkinis lapcsánka

Hankkánál találtam a receptet. Nekünk nagyon ízlett. Fokhagymás-tejfölös uborkával ettük.


Liszttel, tojással

Tojás nélkül, csicseriborsóliszttel


Hozzávalók:
- cukkini,
- liszt--->glutén-és tojásmentes lesz, ha csicseriborsóval helyettesítjük,
- tojás--->tojásmentesen is készíthető, ha a liszt egy részét csicseriborsólisztre cseréljük,
- só,
- bors,
- zsiradék a sütéshez.

1. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, majd nagylyukú reszelőn héj nélkül lereszeljük (ha öregebb a cukkini, akkor félbe kell vágni és a magját kiszedni, ha zsenge, akkor nem szoktam leszedni a héját).

2. A lereszelt cukkinit lemérjük és minden 50 dkg cukkinihez teszünk 10 dkg lisztet, két tojást.

3. Jól besózzuk, borsozzuk.

4. Kevés zsiradékon tenyérnyi lepényeket sütünk belőle (akkorákat, mint azt amerikai palacsinta).

Tipp: mivel kislányom tojásallergiás, ezért újabban csicseriborsóra cserélem a liszt egy részét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése