2013. október 7., hétfő

Kakaós-banános zabkásapuding

Finom és egészséges desszert vagy akár uzsonna is lehet belőle. Még a rossz evő kisfiam is örömmel evett meg egy egész adagot. Egycsipet receptjéből indultam ki. 

Hozzávalók 3 főre: 

- 4 dl zsíros tej,
- 6 dkg zabpehely
- méz
- kakaópor,
- 1 banán,
- dúsíthatjuk még 1-2 dl tejszínnel is (én kihagytam), ekkor krémesebb pudingot kapunk, de ebben az esetben lehet, kicsit több zabpelyhet tennék bele
- lehet ízesíteni gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval, gesztenyével stb. 

Elkészítés: 

1. A tejet felforraljuk, majd beleszórjuk a zabpelyhet. Lefedjük és 15 percig állni hagyjuk. 

2. Ekkor beleöntjük a tejszínt (de ez el is hagyható, lásd fent) és kis lángon sűrűre főzzük a zabot. 

3. Ízesítjük mézzel. 

4. Ezután ketté vesszük és az egyik felét összekeverjük kakaóporral, a másik felét összeturmixoljuk a banánnal. Poharakba rétegezzük és hűtőben kihűtjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése