2013. november 18., hétfő

Gyors házi vajas kiskifli

A Nosalty-n találtam ezt a remek receptet. Tényleg olyan gyorsan el lehet készíteni, ahogy az le van írva. Finom, puha és másnap is élvezhető. Ajánlom kipróbálásra.



Hozzávalók 48 kiskiflihez:

- 60 dkg liszt,
- 4 dl tej,
- 3 dkg élesztő,
- 5 dkg olvasztott vaj,
- 1 csapott evőkanál cukor,
- 1 csapott evőkanál só
- 1 egész tojás a kenéshez,
- sajt, lekvár stb., ha tölteni is szeretnénk a kifliket.

Elkészítés:

1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.

2. A lisztet összekeverjük a sóval.

3. A felfuttatott élesztőt összekeverjük a liszttel és kidagasztjuk a tésztát. A dagasztás vége fele az olvasztott vajat is beleöntjük. Ezután újra dagasztjuk, legalább 5 percen át.

4. 6 egyenlő részre osztjuk a tésztát és cipókká formáljuk mindegyiket.

5. Lisztezett felületen 20-25 cm átmérőjű köröket nyújtunk a cipókból. Mindegyik kört 8 cikkre vágjuk.

6. A cikkeket feltekerjük, kifli formára igazítjuk (a szélesebb végénél kezdjük a tekerést). Ha szeretnénk, reszelt sajttal, húskrémekkel, lekvárral tölthetjük a kifliket.

7. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a megformázott kifliket, egymástól kissé távol, mert sütés közben megnőnek.

8. 10-15 perc pihentetés után lekenjük a kifliket felvert tojással és 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben készre sütjük. (Ha nincs légkeverés funkció a sütőn, akkor ki kell kísérletezni, de szerintem 200-220 fok lesz a megfelelő hő). Vigyázat! Hamar megsül, nálam 10 perc alatt el is készültek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése