2013. november 28., csütörtök

Gluténmentes palacsinta

Nem mondom, hogy olyan mint az igaz, hagyományos palacsinta. Más, de nem rossz. Nem mellesleg jóval kevesebb benne a szénhidrát. Több receptet vegyítettem, így született meg ez a palacsinta. A tejet lehet helyettesíteni növényi tejekkel is, nálam ez nem volt szempont, így igazi, zsíros tehéntejet használtam.



Hozzávalók (kb. 10-12 palacsintához):

- 3 tojás,
- 6 evőkanál darált dió,
- 6 evőkanál darált mandula,
- 1 evőkanál darált szezámmag (elmaradhat),
- 1 evőkanál darált lenmag (elmaradhat),
- 1-2 evőkanál xukor zero,
- 2 csipet szódabikarbóna,
- vaníliaesszencia (elhagyható),
- tej (állati vagy növényi eredetű) és/vagy szódavíz (összesen kb. másfél-két dl),
- csipet só,
- 1-2 evőkanál zsír a tésztába (vagy bármilyen olaj),
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 

1. A tojásokat kissé felhabosítjuk a xukorral, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. Csomómentes, palacsinta tészta állagú tésztát kell kapnunk. Pihentessük 10 percet.

2. A palacsintasütőbe kevés zsiradékot teszünk, felmelegítjük a palacsintasütőt és megsütjük a palacsinták mindkét oldalát (próbáljunk ne túl vastag palacsintákat sütni). Vigyázni kell, mert gyorsan sül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése