2013. november 18., hétfő

Paradicsomos zöldbab

Zöldbabból eddig csak főzeléket, levest és rakott zöldbabot készítettem. Most azonban egy számomra teljesen új dolgot próbáltam ki. Paradicsomos zöldbabot főztem. Meglepően finom volt. A recept alapötlete Hugh-Fearnley Whittingstall, River Cottage minden napra című könyvéből való.



Hozzávalók: 

- kb. 70-100 dkg zöldbab (nálam most fagyasztott, amit nyáron tettem el),
- 1 db 7 dl-es házi paradicsomlé (vagy 1 kg friss paradicsom, hámozva, magozva, darabolva),
- 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- olaj.

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pároljuk.

2. Hozzáreszeljük a fokhagymát és egy kicsit kevergetjük vigyázva, ne égjen oda.

3. Beletesszük a zöldbabot és alacsony lángon addig főzzük, míg a bab majdnem puha lesz. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha friss paradicsomot használunk, akkor a darabolt paradicsomot öntjük a hagymára és egy kis kevergetés után megy hozzá a zöldbab.

4. A végén hozzáöntjük a paradicsomlevet és még 10 percig főzzük. Bulgurral, kölessel vagy rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése