2014. január 15., szerda

Mogyorókrém házilag

Nagyon egyszerűen elkészíthető a mogyorókrém házilag. Így nem kerül bele adalékanyag és csak annyira lesz édes, amennyire mi szeretnénk.

Hozzávalók: 
- 60 dkg törökmogyoró,
- 15 dkg 70 %-os étcsoki,
- kb. 2 evőkanál zsíros (Holland) kakaópor,
- cukor vagy kókuszcukor vagy bármilyen, általunk kedvelt édesítő ízlés szerint (nálunk kb. 4 evőkanál),
- néhány (kb. 3) evőkanál kókuszolaj vagy mogyoróolaj, van, aki vajat használ (mi ezt nem tettünk bele, de szerintem jó, ha nem hagyjuk ki a plusz zsiradékot, mert sokkal könnyebben kenhető lesz a krém).

Elkészítés: 

1. A mogyorót egy rétegben elterítjük egy nagy gáztepsiben és 180 fokra előmelegített sütőben megpirítjuk (kb. 8 perc).

2. A mogyorót, miután kihűlt, aprítógépbe tesszük, pépesítjük, míg a zsírja kicsapódik. Ekkor mehet bele a többi hozzávaló. Megint alaposan összekeverjük.

3. Üvegekbe töltjük és hűvös helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése