2014. május 15., csütörtök

Karalábé krémleves

A recept alapötletét (azaz, hogy répát is tegyek a levesbe) Rita konyhájából vettem.



Hozzávalók: 

- karalábé (eredeti recept szerint 20 dkg),
- sárgarépa (eredeti recept szerint 10 dkg),
- 1 krumpli,
- 1 vöröshagyma,
- egy evőkanálnyi vaj,
- só,
- bors,
- alaplé,
- 2,5 dl tejszín,
- szalonna.

Elkészítés: 

1. Az aprított hagymát vajon megpároljuk, ezután rátesszük a szintén apróra vágott répát, karalábét és krumplit. Kicsit pároljuk, majd felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk.

2. Amikor minden megpuhult minden, akkor botmixerrel simára turmixoljuk a levest. Felöntjük a tejszínnel és forralunk rajta egyet.

3. Szalonnachips-szel tálaljuk (azaz a szalonnát kisebb, vékony darabokra vágjuk és pirosra sütjük).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése