2014. szeptember 22., hétfő

Öntött túrós pite

Viszonylag egyszerű és nagyon finom ez a túrós sütemény, aminek receptjét Illés Krisznél találtam.




Hozzávalók a tésztához: 

- 6 tojás sárgája,
- 7 evőkanál xukor (kb 10 dkg)--->eredetileg 12 evőkanál cukor,
- 18 evőkanál olaj (kb 120 g),
- 18 evőkanál tej (kb. 120 g),
- 12 evőkanál liszt (kb. 16 dkg),
- 1 kávéskanál sütőpor,
- csipet só.

Hozzávalók a túrós töltelékhez: 

- 6 tojás fehérje,
- 50 dkg túró,
- 10 dkg xukor,
- 3 evőkanál búzadara,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 vaníliás cukor.

Elkészítés: 

1. Az edényt, amiben a tésztát keverjük, lemérjük. Erre azért van szükség, mert pontosan el kell majd feleznünk a tésztát.

2. A tojások sárgáját fehéredésig verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a nedves, végül a száraz hozzávalókat.

3. Egy 20X30-as méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk és a tészta felét beleöntjük.

4. 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt elősütjük a tésztát.

5. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a túrót pedig összekeverjük a búzadarával, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Végül a kemény habot beleforgatjuk a túróba.

6. Az elősütött tészta tetejére kenjük a túrós tölteléket, ráborítjuk a tészta másik felét és készre sütjük a süteményt 150-160 fokon (teteje kapjon egy kis színt).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése