2014. november 15., szombat

Mángolddal vagy spenóttal töltött palacsinta

Eredetileg cannelloni tésztát kellett volna használni ehhez az ételhez, de nekem ilyenem nem volt itthon, ezért palacsintát sütöttem és azt töltöttem meg a zöldséges krémmel. Nagyon finom lett. A recept a Vidék Íze 2010 májusi számában található. Szerintem spenóttal is el lehetne készíteni.


Hozzávalók: 
- kb. 16 darab kész palacsinta vagy cannelloni tészta,
- 60 dkg mángold vagy spenót,
- 1 fej vöröshagyma,
- 15 dkg feta sajt,
- 1 tojás (mostanában nem teszek bele),
- 20 dkg trappista sajt,
- 4 dl tejszín (sokszor csak 2,5 dl tejszínt teszek bele, a többit kipótlom tejjel),
- só,
- bors,
- szerecsendió.

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a megmosott, majd nagyobb darabokra vágott mángoldot/spenótot. Sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

3. Belekeverjük az egész tojást és a durvára morzsolt feta sajtot. Ezt töltjük bele a palacsintába/cannelloniba.

4. A tejszínt (és a tejet, ha vegyesen készítjük) lábasba öntjük, felmelegítjük és beleszórjuk a reszelt sajt felét. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Állandó keverés mellett besűrítjük.

5. Tepsibe tesszük a megtöltött tésztát, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ha cannellonival készítjük, akkor 180 fokra előmelegített sütőben először lefedve sütjük (majd a végén levesszük a fedőt), ha palacsintát töltöttünk meg, akkor fedő nélkül kezdjük a sütést. Addig sütjük, míg a teteje színt kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése