2014. november 14., péntek

Tejfölös, zöldbabos hús (Temesvári sertésragu)

A Mindmegettén találtam ezt a remek receptet.



Hozzávalók: 
- 50 dkg zöldbab,
- 3 babérlevél,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 evőkanál pirospaprika,
- 10 dkg szalonna,
- 3 dl tejföl,
- 3 nagy fej vöröshagyma,
- 1 evőkanál liszt,
- só,
- bors,
- 80 dkg sertéscomb vagy tarja,
- 6 evőkanál (házi) lecsó.

Elkészítés: 

1. Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is. Megpirítjuk (de ne barnuljon meg).

2. Beleszórjuk a pirospaprikát, jól elkeverjük és mehet bele a lecsó, majd a kisujjnyi csíkokra vágott hús is. Sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a babérlevelet és hagyjuk főni, puhulni.

3. Mikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a darabolt zöldbabot és az aprított fokhagymát.

4. Mikor már megfőtt a hús és a bab is, liszttel kevert tejföllel behabarjuk. (Én nem tettem bele lisztet, mert elég sűrű volt így is a szaft.)

5. Mi főtt kölessel ettük, de el tudom képzelni nokedlivel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése