2015. március 4., szerda

Tökmagpástétom

Vegagyerek oldalán találtam ezt a finom kencét.



Hozzávalók: 
- egy csésze (nálam 2 dl) héj nélküli natúr tökmag,
- 1-2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint,
- só,
- bors,
- fél citrom leve,
- 2-3 evőkanál olaj,
- kevés víz, ha szükséges (nekem kellett).

Elkészítés: 

1. A tökmagot szárazon kicsit megpirítjuk (én éppen csak egy kicsit pirítottam, mert nem kívántam az erősebb ízt). Kihűtjük.

2. Késes aprítóba, darálóba, kinek milye van, beletesszük a tökmagot és a többi hozzávalót, majd krémesre törjük.

3. Kenyérre kenve, lilahagymával, csírákkal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése