2015. április 13., hétfő

Csokis perec

Ildikokkinál találtam a receptet. Finom lett, ropogós. Gergő és Rocker imádták.




Hozzávalók: 
- 30 dkg liszt (vagy 20 dkg liszt és 10 dkg pirított őrölt mandula vagy dió vagy mogyoró),
- 20 hideg dkg vaj,
- 10 dkg porcukor,
- 1 tojás sárgája (elhagyható, ebben az esetben lehet, hogy kell hozzá egy kis tejföl),
- 1 teáskanál vanília kivonat vagy igazi vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
- 1 csipet sütőpor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 20 dkg étcsoki a bevonáshoz.

Elkészítés: 

1. A porcukrot, lisztet, őrölt mandulát alaposan összemorzsoljuk a felkockázott, hideg vajjal.

2. Ezután hozzáadjuk a tojássárgát, a csipet sót, a csipet sütőport és a vaníliakivonatot. Nagyon gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva minimum egy órára hűtőbe tesszük pihenni.

2. Sütőpapíron vagy lisztezett felületen kinyújtjuk a pihentetett tésztát. Kb. 3-5 mm vastag legyen. Kiszaggatjuk perec formával.

3. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ne barnuljon a teteje. Ha az alja kicsit barnul, akkor már kész is. Rácson kihűtjük (óvatosan emeljük át, mert frissen még könnyen törik).

4. Gőz fölött megolvasztjuk a csoki kétharmadát. amikor felolvadt, levesszük a gőzről és belekeverjük a maradék csokit. Gyorsan belemártogatjuk a pereceket és sütőpapírra tesszük őket száradni (hűvös helyre).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése