2015. április 2., csütörtök

Húsmentes rakott zöldbab

Antal Vali oldalán találtam a receptet.



Hozzávalók: 
- zöldbab (nálam 1 kg).
- bulgur vagy köles vagy rizs (nálam most bulgur és kb. 10-15 dkg)
- 2 fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- egy 7 dl üvegben eltett házi lecsó,
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika,
- egy evőkanál zsiradék,
- só,
- bors,
- örölt kömény,
- vegamix,
- tejföl,
- sajt.

Elkészítés: 

1. A zöldbabot vegamix-szel és sóval ízesített vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

2. A kölest vagy bulgurt vagy rizst megfőzzük a szokásos módon. ezt is ízesítjük egy kevés vegamix-szel.

3. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ha kész, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, néhányat keverünk rajta majd levesszük az edényt a tűzről. Mehet bele a fűszerpaprika, majd a lecsó. Visszatesszük a tűzre, fűszerezzük. Addig főzzük, míg egy sűrű pörköltalapot nem kapunk.

4. A pörköltalapot összekeverjük a megfőtt bulgurral.

5. Egy kisebb tepsiben eligazítjuk a bab felét, sózzuk, ha szükséges, erre jön a lecsós bulgur, majd rá a bab másik fele. Tetejére tejfölt öntünk, majd sajtot reszelünk. 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése