2015. július 22., szerda

Cukkinis-túrós pite (édes)

A recept az egyik Rama szakácskönyvben található. Gyors, elronthatatlan és eteti magát. 


Hozzávalók egy kis tepsihez:
- 15 dkg liszt (van, hogy variálom a liszteket és egy részét lecserélem tönkölydarára és/vagy teljes kiőrlésű tönkölylisztre),
- cukor ízlés szerint (nálam 6-8 dkg),
- fél csomag sütőpor,
- 7,5 dkg vaj,
- 25 dkg túró (nálam házi, kecsketejből készült),
- 2 marék gyalult cukkini (én ennél jóval többet szoktam),
- 1 marék aprított kapor,
- 1 csomag vaníliás cukor (igazi),
- 1 nagy marék mazsola (elmaradhat),
- 2 tojás,
- 3 dl tej.

Elkészítés: 

1. A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük. Egy kis tepsit 5 dkg vajjal vastagon kikenünk. A lisztes keverék felét beleszórjuk.

2. Erre morzsoljuk a túrót, rákerül a gyalult cukkini, utána a kapor, majd a vaníliás cukor és a mazsola. Most mehet rá a lisztes keverék másik fele.

3. A tojásokat a tejjel összekeverjük (robotgéppel). Ráöntjük a tésztára (a lisztet mindenhol takarja a tej).

4. A maradék vajat felolvasztjuk és azt is a tésztára öntjük. Mindenhova jusson kevés.

5. 180 fokra előmelegített sütőben kezdjük sütni. Amikor felemelkedik, akkor kicsit lejjel vesszük a hőt. Szép pirosas-barnásra sütjük.

Frissítés: kipróbáltam tojás nélkül elkészíteni a süteményt és úgy is nagyon jó lett. Két teáskanál útifűmaghéjat és egy teáskanál darált lenmagot tettem bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése