2015. július 6., hétfő

Joghurtos-ribizlis kakaós piskótatekercs

Nem kóstoltam, de állítólag finom volt. Ajándékba készült. Könnyű nyári desszert. 


Hozzávalók a tésztához: 
- 6 tojás,
- 10 dkg xukor (aki édesebben szereti, annak 15 dkg),
- 2,5-3 dkg kakaópor,
- 2,5 dkg liszt,
- 3 dkg darált mandula.

Elkészítés: 

1. A tojások sárgáját a xukorral jó habosra verjük.

2. Egy másik edényben a tojásfehérjét habbá verjük. A felvert tojássárgáját beleöntjük a tojáshabos edénybe és géppel keverünk rajta néhányat, hogy jól összekeveredjenek.

3. A száraz hozzávalót (kakaópor és/vagy lisztet és/vagy darált mandulát) a tojáshabra szitáljuk és kézi habverővel alaposan elkeverjük, de nagyon vigyázzunk, ne törjük össze a habot.

4. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük.

5. Amikor megsült a piskóta, konyharuhára borítjuk és felcsavarjuk.

Hozzávalók a joghurtos- tejszínes krémhez: 
- 2,5 dl tejszín,
- 2 doboz (2X150 g) natúr joghurt,
- porcukor ízlés szerint (nálam 4 dkg),
-10-12 g étkezési zselatin (egy evőkanál),
- 25 dkg ribizli.

1. A töltelékhez a joghurtot a porcukorral kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük.

2. A zselatint nagyon kevés vízzel összekeverjük, feltesszük a tűzre és kevergetve megmelegítjük (ne forrjon). Folytonos keverés mellett (habverővel) hozzákeverjük a joghurthoz, majd ezután belefogatjuk a habbá vert tejszínt is.

Összeállítás: 

A kihűlt piskótatekercs egyik, hosszabb felére kenjük a krémet (mondjuk körülbelül a tészta feléig érjen ah ab), majd erre szórjuk a ribizlit. Feltekerjük. Díszítjük és behűtjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése