2015. augusztus 15., szombat

Gesztenyés-meggyes piskótatekercs (lisztmentes)

Hozzávalók a tésztához: 
- 6 tojás,
- 3 evőkanál xukor zero,
- 8-9 evőkanál darált mandula.

Hozzávalók a töltelékhez: 
- 25 dkg gesztenyemassza (cukormentes),
- 2,5 dl habtejszín,
- 2-3 evőkanál rum,
- 4 dkg porxukor zero (vagy több, ha édesebben szereti valaki),
- fél üveg meggybefőtt (cukormentes).

Tetejére: 
- 10 dkg étcsokoládé,
- egy kiskanál vaj.

Elkészítés: 

1. A piskótát megsütjük. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a xukorral habosra keverjük (fehéredésig). Ezután a tojásfehérjéből habot verünk. A sárgáját hozzáöntjük a habbá vert fehérjéhez és összekeverjük, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Ezután a darált mandulát is óvatosan beleforgatjuk.

2. Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. Elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ekkor leszedjük a sütőpapírról és még melegen konyharuhára tesszük, felcsavarjuk. Így hűtjük ki.

3. A krémhez a gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk. Porxukorral és rummal ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, majd a gesztenyével összekeverjük.

4. A kihűlt tésztát kiterítjük, megkenjük a töltelékkel, egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet. Feltekerjük.

5. A csokit gőz felett felolvasztjuk. Vajat keverünk bele, majd gyorsan bevonjuk vele a süteményt. Hűtőben pihentetjük néhány órát.

Nem volt idő fotózgatni, így elkészülés után csak gyorsan kattintottam eget a géppel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése