2015. október 31., szombat

Batátafasírt(édesburgonyafasírt)

Egy véletlen folytán készültek ezek a fasírtok. Nagyon finomak lettek. Szerintem sütőtökkel is el lehetne készíteni.


Hozzávalók:
- tepsiben puhára sütött batáta, áttörve (azaz megmossuk, félbevágjuk, tepsi aljára, vágott felükkel felfele elhelyezzük a batátát, kis vizet öntünk a tepsibe és 180 fokon puhára sütjük),
- 1-2 gerezd fokhagyma, szétnyomva,
- vöröshagyma vagy újhagyma vagy póréhagyma, apróra vágva,
- 1-2 darab tojás,
- kb. 10 dkg zsemlemorzsa vagy liszt (vagy vegyesen), annyi, amennyitől nem folyós a massza, hanem inkább formázható,
- só,
- bors,
- szezámmag (elhagyható),
- reszelt sajt,
- chili, aki szereti,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 

1. Az előzőleg puhára sütött batáta héját leszedjük, krumplinyomón áttörjük.

2. Minden hozzávalót belegyúrunk. Lisztből és/vagy zsemlemorzsából annyit, amennyitől már nem folyós a massza, de túl sok lisztet sem érdemes tenni bele, mert akkor meg lisztes ízű és kemény lesz.

3. Sütésnél vagy pici fasírtgolyókat készítünk vagy nagyobbakat, de azokat kanál hátuljával lapítsuk el, hogy jól megsüljön. Forró zsiradékban sütjük ki. Mi első nap csak fetasajtos-joghurtos mártogatóst, másnap ugyanezt a mártogatóst és párolt kölest ettünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése