2015. október 8., csütörtök

Diós, körtés, kecskesajtos pite

A receptet a Díványon találtam. Nagyon finom!




Hozzávalók: 
- 25 dkg liszt,
- 12,5 dkg hideg vaj,
- 1 evőkanál hideg víz,
- 1 teáskanál só,
- 20 dkg kecskesajt,
- 4 körte, szeletelve,
- 4 evőkanál durvára tört dió.

Elkészítés: 

1. A tésztával kezdjük. A liszthez keverjük a sót, majd elmorzsoljuk a hideg vajjal. Annyi vizet adunk hozzá, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Dolgozzunk gyorsan, minél kevesebbet érintkezzünk a tésztával. Fóliába csomagoljuk, hűtőben pihentetjük. Akár előző nap is összegyúrhatjuk.

2. Pihentetés után a tésztát akkorára nyújtjuk, hogy a formánknál kb. 4 cm-rel nagyobb átmérőjű kört kapjunk. A sütőforma aljára helyezzük a tésztát.

3. A tésztára morzsoljuk a sajt felét. Erre tesszük a szeletelt körtét, majd megszórjuk a maradék sajttal, végül a dióval. A tésztát körben felhajtjuk.

4. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése