2015. október 8., csütörtök

Padlizsánfasírt

Idén próbáltam először, mert most sok padlizsánunk termett. Nagyon finom.




Hozzávalók:
- kb. fél kg padlizsán, hámozva, apróbb kockákra vágva,
- 1 nagy fej vöröshagyma, aprítva,
- só,
- bors,
- 1 tojás,
- petrezselyemzöld, aprítva,
- 5 dkg reszelt sajt (elmaradhat)
- zsemlemorzsa,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés:

1. A padlizsánt és a vöröshagymát 2 evőkanál zsiradékkal keverve puhára pároljuk. Kicsit meg is piríthatjuk, de ne égjen meg, mert keserű lesz a hagyma. Kicsit kihűtjük.

2. A kihűlt padlizsánt összekeverjük a sóval, borssal, petrezselyemzölddel, tojással. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, mellyel összeáll a massza. Reszelt sajtot is gyúrhatunk a tésztába. Nem kell turmixolni a zöldségeket, de azért nyomkodjuk szét a darabokat (én rusztikusan szeretem, azaz hagyok benne kisebb darabokat).

3. Fasírtokat formázunk. Ha akarjuk, beleforgathatjuk zsemlemorzsába, így ropogósabb lesz. Forró zsiradékban kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése