2015. október 23., péntek

Sütőben sült birsalma, cukor nélkül

Sok birs hullott le a fáról. Hirtelen nem is tudtam, mit kezdjek ennyi birsalmával és birskörtével. Egy részéből készítettem birsalmás-szalonnás tésztát, csak most sütőtök nélkül. A másik feléből lett ez a sütőben sült birs. Nem kell rá cukor és más ízesítő, önmagában is nagyon finom. Ebből az alapból lehetne készíteni krémlevest vagy szószt húsokhoz.

Elkészítés: 

A birsalmákat megmossuk, felszeleteljük és egy nagy tepsire rendezzük. Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokon készre sütjük.


Újabban cserépedényben, lefedve sütöm, saját levében, kockára vágva. Így is nagyon finom és feldolgozhatjuk sütemények krémjéhez, lekvárnak, készülhet belőle szósz is. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése