2016. február 7., vasárnap

Kukorica krémleves

Még soha nem ettünk kukorica krémlevest. Meglepően finom. Még Rockernek is ízlett, pedig nem is szereti a kukoricát.



Hozzávalók: 
- 40 dkg fagyasztott kukorica,
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- szerecsendió (elhagyható),
- alaplé vagy víz,
- 2,5 dl tejszín,
- zsiradék a hagyma párolásához,
- vajon pirított kenyérkocka vagy szalonnachips a tálaláshoz.

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát apró vágjuk, majd zsiradékon megpároljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a kukoricát, majd néhány keverés után felöntjük alaplével vagy vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

2. Ha megpuhult a kukorica (hamar megfő), akkor botmixerrel pürésítjük a levest. Én ezután még szűrőn át is passzíroztam, hogy tényleg krémes legyen.

3. Felöntjük tejszínnel és egyet forralunk rajta.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése