2016. február 7., vasárnap

Vöröslencse dahl

Hozzávalók: 
- 50 dkg vöröslencse,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- zsiradék a hagyma párolásához,
- só,
- bors,
- 1 teáskanál garam masala,
- őrölt kömény,
- őrölt vagy friss gyömbér,
- kurkuma.

Elkészítés: 

1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk, majd a reszelt fokhagymát is hozzáadjuk. Néhány keverés után levesszük a tűzről és az összes fűszert hozzákeverjük. Ezután mehet bele a lencse is és már tesszük is vissza a tűzre.

2. Pár perc kevergetés után felöntjük vízzel. Lassú lángon főzzük. Kb. 20-30 perc alatt elkészül. Főzelékszerű állagúnak kell lennie. Kínálhatjuk bulgurral, rizzsel vagy naan kenyérrel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése