2016. április 6., szerda

Húsmentes pásztorpite

Gréta konyhájában találtam az alapötletet, amit a magam kedve szerint átalakítottam.




Hozzávalók:
- 40 dkg vöröslencse,
- kb. 6 db sárgarépa (uborkareszelőn karikára vágva),
- 1 evőkanál füstölt paprikakrém,
- 1 evőkanál zsiradék,
- 2 vöröshagyma, apróra vágva,
- 6 gerezd fokhagyma, aprítva,
- 3 dl jó sűrű házi paradicsomlé,
- só,
- bors,
- 1 teáskanál kakukkfű,
- 1 teáskanál borsikafű,
- 1 teáskanál majoranna,
- 6-8 darab közepes krumpli,
- 5 dkg vaj,
- 2 dl tejföl,
- egy csipet szerecsendió.

Elkészítés:

1. A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és krumplinyomón áttörjük. Vajjal, tejföllel, sóval és szerecsendióval ízesítve kikeverjük.

2. A vöröshagymát a zsiradékon megpároljuk. Amikor kész, hozzákeverjük a fokhagymát, keverünk rajta néhányat és mehet rá a répa valamint a vöröslencse. Fűszerezzük és füstölt paprikával ízesítjük. Felöntjük vízzel. Időnként nézzünk rá, elfőtte-e a vizet. Ha igen, pótoljuk, nehogy odaégjen. A főzés végén ne maradjon bő leve.

3. Amikor már megpuhult minden, akkor belekeverjük a sűrű paradicsomlevet is. Ha nincs ilyenünk, akkor sűrített paradicsomot is használhatunk. Forralunk rajta egyet, majd elzárjuk a tüzet.

4. Egy tepsi aljára terítjük a vöröslencsés ragut. A krumplipürét habzsákba töltjük és a lencse tetejére nyomjuk. 180 fokos sütőben készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése