2016. április 18., hétfő

Lenyomott túró

A Gasztroangyal egyik részében láttam az alábbi receptet. Mikor elkészült a következő adag saját túróm, akkor rögtön ki is próbáltam, mert nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz. 3-4 nap múlva, ahogy Borbás Marcsi is mondta, tényleg krémes állagú lett a túró. Kenyérre kenve, zöldségekkel nagyon finom reggeli. Én ezt, ami a képen látható, teljes kiőrlésű lisztből készült, magokkal dúsított, pirított mákkal megszórt kenyérrel és zsázsával ettem egy szép, napsütéses reggelen. 

Hozzávalók: 
- 30 dkg túró,
- 10 dkg vaj,
- só ízlés szerint.

Elkészítés: 

1. A túrót a vajat és a sót nagyon alaposan összegyúrjuk, majd egy cserépedénybe vagy kerámia edénybe jól lenyomkodjuk.

2. A spájzban hagyjuk állni (én le sem takartam) kb. 3-4 napig. Ekkor már finom krémes lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése