2016. május 18., szerda

Spárga pesto

Az ötletet a Home bisztro nevű blogon találtam. Nem teljesen úgy készítettem, ahogy ott le van írva, inkább csak kiindulási alapnak tekintettem a receptet. Meglepett, mert gondoltam, hogy finom lesz, de hogy ennyire! Egy újabb felhasználási módja a kertben termő spárgának. 



Hozzávalók: 
- spárga,
- 5 dkg mandula, darálva,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1-2 evőkanál citromlé,
- 80 ml olívaolaj,
- só,
- bors,
- reszelt parmezán,
- zsályalevél (én nem tettem bele),
 1 lime héja (én nem tettem bele).

Elkészítés: 

1. A spárgát vajon megpároljuk. Kihűtjük.

2. Egy magas falú edényben az összes hozzávalót pépesítjük. A kifőtt tésztát ezzel a szósszal keverjük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése