2016. május 27., péntek

Tojásmentes palacsinta és túrós palacsinta sütve

Hozzávalók a tojásmentes palacsintához:
- 20 dkg fehér tönkölyliszt,
- 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (van, hogy több teljes kiőrlésűt és kevesebb fehéret teszek bele),
- 5 dkg étkezési keményítő,
- 2 evőkanál olvasztott zsír,
- kb. 6-7 dl tej (ha ez sem elég, vízzel, szódával is pótolhatjuk),
- 1 púpos mokkáskanál szódabikarbóna,
- 2 evőkanál olvasztott zsír a sütéshez, a serpenyőbe.

Elkészítés:

A hozzávalókból csomómentes tésztát készítünk. Ne legyen túl híg a tészta, de nem kell amerikai palacsinta sűrűségűre sem készíteni. Azonnal kisütjük. Minden negyedik-ötödik palacsinta után tegyünk egy kevés zsírt a serpenyőbe, mielőtt sütnénk a következő adagot. Nekem ebből a mennyiségből kb. 22 darab közepes méretű palacsinta lett.

Hozzávalók a töltelékhez:
- kb. 35 dkg túró,
- tejföl, amennyitől krémes lesz, de nem folyik,
- 2 evőkanál citromlé,
- cukor ízlés szerint,
- vanília,
- 2,5 dl tej,
- fél zacskó prémium vaníliás pudingpor,
- 2 evőkanál vaj a tepsi kikenéséhez




Elkészítés:

1. A tej, vaj és a pudingpor kivételével mindent kikeverünk, megtöltjük vele és feltekerjük a palacsintákat, majd félbevágjuk őket.

2. Egy kisebb tepsit vagy jénait kikenünk vajjal, majd a palacsintákat félig állítva elhelyezzük benne.

3. Összekeverjük a pudingport a tejjel, végül leöntjük vele a palacsintát.

4. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése