2016. június 20., hétfő

Clafoutis

Francia desszert következik. A clafoutis (kiejtve klafuti) egy igen kedvelt sütemény, mely tulajdonképpen egy palacsintatésztával leöntött, megsütött gyümölcsös desszertet jelent. A recept Hugh Fearnley-Whittingstall River Cottage minden napra című könyvéből való. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük. Finom, gyors, egyszerű és elrontani sem lehet.


Hozzávalók:
- 50 dkg gyümölcs (nálam most cseresznye és nem magozzuk ki!),
- 2,5 dl zsíros tej,
- 3 dkg xukor,
- 2 dkg vaj,
- 5-7 dkg tönkölyliszt,
- 3 tojás.

Elkészítés:

1. A tojásokat enyhén felverjük, majd a cukorral kevert liszthez öntjük. Elkeverjük és fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet is. Jól kikeverjük.

2. Egy kisebb tepsi alját kivajazzuk, majd kirakjuk benne a gyümölcsöt. Ráöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje barnulni kezd és feljön a tészta. Melegen a legfinomabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése