2016. szeptember 30., péntek

Sütőtökös rakott krumpli

A Vidék Íze 2013 novemberi számából való ez a recept. Nagyon ízlett a gyerekeknek és nekünk is. Természetesen Panni miatt tojásmentes ez is.



Hozzávalók:
- 70 dkg nyers krumpli, hámozva, uborkagyalun vékonyra szeletelve,
- 60 dkg sütőtök (tisztítva), kisebb kockákra vágva,
- 1 szál szárazkolbász, karikázva,
- 1 teáskanál szárított rozmaring,
- bors,
- só,
- csilipaprika ízlés szerint, de el is hagyható,
- 2,5 dl tejszín,
- 1 dl tejföl,
- 10 dkg sajt,
- kevés vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy tűzálló tálat vagy egy tepsit. Az előkészített zöldségeket egy nagy edényben összeforgatjuk a sóval, borssal, rozmaringgal, csilivel, reszelt sajttal. Beleforgatjuk a kolbászt is.

2. Belesimítjuk a kivajazott tepsibe, tetejét meglocsoljuk tejszínnel elkevert tejföllel. 180 fokos sütőben készre sütjük (Kb. 1 óra).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése