2016. december 20., kedd

Csokis zabkeksz a Télapótól

Az óvodában kapott Mikulás csomagban nem csak "kész" édességet találtak a gyerekek, hanem egy 7 dl-es befőttesüvegbe rejtve egy mazsolás-csokis zabkeksz száraz hozzávalóit is. A gondos Télapó még receptet is mellékelt az alapanyaghoz. Úgy hozta az élet, hogy ma sütöttük meg a gyerekekkel ezt a kekszet. Emlékül beírom ide a receptet. Finom, ropogós, omlós keksz lett (de én kevesebb cukrot tettem volna bele).






Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely,
- 7,5 dkg liszt,
- 5 dkg cukor (inkább kevesebbet tennék bele az én ízlésemnek megfelelően),
- 5 dkg mazsola,
- 5 dkg étcsoki, apróra darabolva,
- 1 teáskanál sütőpor/szódabikarbóna,
- 12,5 dkg vaj (nálam most harmada disznózsír volt),
- 1 tojás, enyhén felverve (én nem tettem bele), vízzel pótoltam.

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd a vajat és, ha teszünk bele, akkor a tojást is hozzágyúrjuk. Tojás helyett vizet tettem bele. Jól formázható masszát kell kapnunk.

2. Diónyi gombócokat formázunk, majd ellapítjuk és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kekszeket (hagyjunk némi távolságot közöttük).

3. 180 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése