2017. július 28., péntek

Párolt alma (köret)

Nagyon egyszerű a recept és pár perc alatt elkészül a köretünk.



Hozzávalók: 
- alma, szeletelve (ne túl vékonyra),
- 5 dkg vaj,
- fél citrom leve,
- cukor vagy méz, ízlés szerint, elmaradhat,
- csipet só.

Elkészítés:

1. A vajat megolvasztjuk, majd rátesszük az almát. Meglocsoljuk citromlével és megszórjuk kevés cukorral, de ez el is maradhat.

2. Úgy is készíthetjük, hogy a vajon kicsit karamellizáljuk a cukrot és arra tesszük az almaszeleteket.

3. Rányomjuk a citromlevet és megszórjuk pici sóval. Átforgatjuk. Nagy lángon főzzük-sütjük.

4. Pár percig kell csak főzni, vigyázzunk, ne főjön túl puhára az alma. Hagyhatjuk keményre a közepét, ha úgy szeretjük. Ekkor elzárjuk a tüzet, lefedjük az almát és 5-10 percet állni hagyjuk. Ha ropogósabban szeretnénk, akkor ne fedjük le.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése