2018. július 4., szerda

Krémtúró egyszerűen, diétás(abban)

Készítettem túrót és joghurtot, utána pedig gondoltam, mi lenne, ha kipróbálnám most tejszín nélkül, joghurttal a krémtúrót. A gyerekek ma ezt kaptak tízóraira.



Hozzávalók: 
- túró (nálam zsíros, házi kecsketúró),
- joghurt,
- méz vagy porcukor,
- vanília,
- kezeletlen citrom héja,
- mazsola vagy más gyümölcs vagy lekvár, zselé, ki mit szeretne.

Elkészítés:

1. A túrót, a cukrot/mézet, vaníliát egy magas falú edénybe tesszük. Öntünk hozzá joghurtot. Pontosan nem tudom megmondani, hogy mennyit, mert ez függ a túró nedvességtartalmától és a joghurt folyósságától. Először inkább kevesebbet tegyünk hozzá. Botmixerrel jó krémesre, habosra verjük. A citromhéjat is hozzáadjuk (nálam ez elmaradt, nem volt itthon).

2. Pohárba vagy tálba öntjük, esetleg rétegezzük aszalvánnyal, lekvárral, gyümölccsel és vagy azonnal fogyasztjuk vagy hűtőbe tesszük hűlni. A hűtőben állva sűrűsödni, keményedni fog.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése