tag:blogger.com,1999:blog-896317440299640455.post5058725376202536595..comments2023-11-24T22:58:15.037+01:00Comments on Ízőrző: Lenyomott túróJudithttp://www.blogger.com/profile/01773469592857521185noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-896317440299640455.post-50045481204375833892019-05-27T22:37:04.873+02:002019-05-27T22:37:04.873+02:00Kedves György! Köszönöm szépen ezeket az informáci...Kedves György! Köszönöm szépen ezeket az információkat. Nem is tudtam, hogy volt idő, mikor ilyet még kapni is lehetett a piacon! Régen készítettem már ezt a krémet. Azt hiszem, ideje újból kipróbálnom. Igen, valószínű, hogy az idő múlásával, ahogy érik, átalakulnak a fehérjék a túróban, ezért változik meg az állaga is. Nagyon szeretem a régi recepteket olvasni, aztán pedig minél többet ki is próbálni. :) Judithttps://www.blogger.com/profile/01773469592857521185noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-896317440299640455.post-56219607681564239412019-05-27T19:00:37.800+02:002019-05-27T19:00:37.800+02:00Én ezt keserű túróként ismertem meg gyerek koromba...Én ezt keserű túróként ismertem meg gyerek koromban. Akkoriban a piacokon is lehetett kapni, szintén keserű túró néven. Nagymamám is gyakran csinált ilyet. Ő egy-két hétig érlelte, ez alatt kapott a keverék kellemesen savanykás, keserűs ízt. Szerintem valamilyen fermentációs folyamat okozta a túró átalakulását.Lipkovics Györgyhttps://www.blogger.com/profile/03137421770568299548noreply@blogger.com