2014. január 21., kedd

Kolbászos muffin (sós muffin)

Már régen készítettem kolbászos muffint, de most Gergő kedvvért sütöttem egy tepsivel. Kicsivú receptjét használtam alapnak, amit mindig kiegészítek sajttal és hagymával, a fűszerpaprikát pedig kihagyom belőle. Most úgy írom le a receptet, ahogy én készítem.




Hozzávalók: 

- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (nálam tönköly),
- 10 dkg fehér liszt (nálam tönköly),
- 2,5 dl joghurt,
- fél-1 teáskanál só (attól függően, mennyire sós a kolbász),
- 10 dkg kolbász,
- 1 fej vöröshagyma,
- 2,5 teáskanál sütőpor (nálam egy szűk kiskanál szódabikarbóna),
- 1 tojás (kihagyható, helyette 2 dkg csicseriborsólisztet és több folyadékot, tejet, tettem bele),
- 75 ml olaj,
- sajt ízlés szerint, de el is maradhat,
- fél teáskanál oregánó,
- bors,
- tetejére mehet reszelt sajt vagy szezámmag.

Elkészítés:

1. A kolbászt apró kockákra, a hagymát nagyon finomra daraboljuk.

2. A száraz és a nedves hozzávalókat külön tálban jól összekeverjük, majd a két tál tartalmát összekeverjük. Ne keverjük túl. Végül mehet bele a feldarabolt kolbász és a hagyma is. Reszelhetünk a tésztába sajtot is.

3. 24 darabos (vagy, ha nem akarunk ilyen kicsiket, akkor nagyobba) kanalazzuk a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (kb. 20 perc). Sütés előtt szórhatunk a tetejére is reszelt sajtot vagy szezámmagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése